Info

doodle-1

Succesvolle digital transformation of John Deere:

John Deere was een van ‘s werelds meest succesvolle producenten van landbouw machines. Waarom gooide dit bedrijf in de jaren 90 het roer om en transformeerde het naar een dienstverlener voor landbouw bedrijven?

Het antwoord is eenvoudig. De digitalisering van de markt bood John Deere eenvoudig weg te veel kansen. De markt van landbouwvoortuigen en -machines kende eind jaren 90 een toenemende concurrentie. Daarom besloot John Deere haar producten te differentiëren door techniek eraan toe te voegen. Deze techniek maakte de machines intelligenter waardoor in eerste instantie het land efficiënter en doelmatiger kon worden bewerkt. In de volgende fase 

Digitalisering processen

Digitalisering business

Digitalisering organisatie

doodle-1

Vijf ontwikkel stadia

Digitale Transformatie Proces

John Deere heeft in 5 stappen succesvol haar digitale transformatie gerealiseerd:

  1. Productontwikkeling
  2. Intelligentie toevoegen aan producten
  3. Producten verbinden met elkaar
  4. Externe bronnen koppelen aan product systeem
  5. Ontwikkeling en uitrol van agriculture platform, dat meerdere producten, diensten en databronnen ontsluit met het doel boeren optimaal te laten presteren.
doodle-2

New data driven services

Ontwikkeling van nieuwe diensten

John Deere heeft zich van producent van agrarische machines en -voertuigen doorontwikkeld naar leverancier van een totaaloplossing. Vanuit waardepropositie is gekeken naar wat gebruikers nodig hebben om optimaal land te kunnen verbouwen. Dit resulteerde in nieuwe technologische innovaties, nieuw ontwikkelde diensten en -businessmodellen die boeren helpen om optimaal te kunnen produceren.

doodle-2

Connected agriculture platform

Data als middel

Data gebruiken voor landbouw is net als in veel andere sectoren de meest betrouwbare basis om productieprocessen aan te sturen. Door technische integraties wordt vanuit verschillende omgevingen data verzameld, gekoppeld en ingezet voor control, monitoring en planning doeleinden.

Benut de kansen van digitale transformatie!